Recenzje muzyczne



Dobre recenzje muzyczne są na wagę złota. Dzięki nim nie tracisz czasu ani pieniędzy na kupno i przesłuchanie kolejnych płyt i albumów, które nie są tego warte. U nas znajdziesz profesjonalne, szczere i godne uwagi recenzje muzyczne, które podpowiedzą Ci, jaka muzyka zasługuje na brzmienie w Twoich głośnikach. Jesteśmy zawsze na bieżąco i wiemy, które debiuty są na miarę geniusza oraz które powroty są wielkie i udane.

Dzięki naszym opisom, zawsze dowiesz się o interesujących premierach. Poddajemy wnikliwej analizie każdy utwór na płycie, a następnie dzielimy się z Tobą swoimi spostrzeżeniami i wyrażamy emocje, jakie w nas wywołuje. Udostępniamy także link do tej kompozycji, która naszym zdaniem zasługuje na szczególną uwagę. Przy tworzeniu recenzji muzycznych, zwracamy uwagę na każdy detal, abyś mógł się jak najpełniej przekonać się, jaki klimat tworzy opisywany album.

Rag'n'Bone Man - "Human"
2017-02-24
Rag'n'Bone Man, czyli Rory Graham nagrodzony parę dni temu nagrodą Brit Award w kategorii British Breakthrough Act, być może zasłużył na ten triumf. Debiutancki album jednak rozmija się nieco z oczekiwaniami.

Richard Barbieri - "Planets + Persona"
2017-02-19
"Nowy krążek „Planets + Persona” to wyzwanie dla tych, co lubują się w muzyce kombinowanej, eklektycznej, kojarzonej ze stylem 'leftfield'. Muzyce trudnej i intrygującej" - napisał Jakub Oślak o nowej płycie byłego klawiszowca grupy Porcupine Tree.

Bing & Ruth - "No Home of the Mind"
2017-02-15
Recenzja autorstwa Jakuba Oślaka bardzo interesującej nowości z katalogu wytwórni 4AD.

Arms And Sleepers - "Life Is Everywhere"
2017-02-07
Jakub Oślak wziął "na warsztat" nowy album amerykańskiego duetu Arms And Sleepers.

Austra - "Future Politics"
2017-02-01
Kanadyjski projekt Austra powraca z nową płytą i tym samym umacnia swoją coraz jaśniejszą gwiazdę na nieboskłonie wciąż ewoluującego electro-popu.

Mick Harvey - "Intoxicated Women"
2017-01-26
Nie minął nawet rok od wydania „Delirium Tremens”, a Mick Harvey ponownie uracza nas zbiorem interpretacji piosenek Serge’a Gainsbourga.

Marek Dyjak - "Pierwszy Śnieg"
2017-01-25
Marek Dyjak na swojej dziewiątej już płycie studyjnej zatytułowanej „Pierwszy Śnieg” zabiera nas do świata smutnej liryki, wyśpiewanej swoim jak zwykle charakterystycznym chrypliwym głosem.

Zacier - "Podróże w czasie, czyli park, rower i wiewiórki"
2017-01-19
Najnowsze dzieło Zaciera zatytułowane „Podróże w czasie, czyli park, rower i wiewiórki” odsłania coraz poważniejszą stronę w jego twórczości.

Sepultura - "Machine Messiah"
2017-01-15
Czternasty album brazylijskiej Sepultury nie zmieni może świata metalu, ale też nie przynosi grupie wiele wstydu.

The xx - "I See You"
2017-01-10
Ponad dwa lata spędzone w studiach nagraniowych. Sesje w Reykjaviku, Londynie, Nowym Jorku. Londynie i Marfie w Teksasie. Owoc tych podróży to najbardziej optymistyczny i przebojowy album The xx. Choć nadal słychać tu echa minionych dokonań tego zespołu.

Tim Bowness - "Lost In The Ghost Light"
2017-02-22
Nadużyciem będzie stwierdzenie, że Tim Bowness powraca z nowym albumem. Jego studio nagrań jeszcze nie ostygło po pracy nad „Abandoned Dancehall Dreams” oraz „Stupid Things That Mean The World”, a już dostajemy zupełnie nowy materiał, który dopełnia tej nieformalnej trylogii.

Brda - "Światło Wody"
2017-02-16
Bydgoska Brda po raz kolejny zaprasza nas do świata swoich hipnotycznych dźwięków za sprawą nowego, koncepcyjnego albumu.

Elbow - "Little Fictions"
2017-02-11
Nowy album brytyjskiej grupy Elbow opisany piórem Jakuba Oślaka.

BirdPen - "O' Mighty Vision"
2017-02-03
Po ciekawym i klimatycznym „In The Company of Imaginary Friends” sprzed dwóch lat, panowie Mark Bird i Dave Pen wrócili jesienią ubiegłego roku z nowym albumem studyjnym.

Marillion - "Marbles In The Park"
2017-01-31
"Marbles In The Park" to nowe wydawnictwo koncertowe Marillion. Zapraszamy do przeczytania recenzji wydawnictwa napisanej przez Jakuba Oślaka.

Golden Life - "7 "
2017-01-26
Po 8 latach przerwy z nowym albumem wróciła grupa Golden Life. Czy tytułowa „7” rzeczywiście okaże się dla nich szczęśliwa?

Blackfield - "V"
2017-01-24
Aviv Geffen i Steven Wilson, czyli siła sprawcza projektu Blackfield, ponownie spotkali się w studiu, aby po tradycyjnym odstępie trzech lat wydać nową, wspólną płytę.

The Flaming Lips - "Oczy Mlody"
2017-01-16
Wayne Coyne i jego kosmiczna grupa powracają z nowym, czternastym albumem studyjnym, który powinien zostać szybko okrzyknięty jednym z najlepszych w dorobku płytowym The Flaming Lips.

Nick Cave & Warren Ellis - "Mars (Original Series Soundtrack)"
2017-01-13
Warren Ellis i Nick Cave po raz kolejny połączyli siły i nagrali kolejny znakomity soundtrack.

Brian Eno - "Reflection"
2017-01-06
Brian Eno przywitał rok 2017 wydając nowy krążek, wypełniony pasmem ambientu o tradycyjnej (wręcz konserwatywnej) długiej formie.